Badiani, Firenze 1932

La primera gelateria Badiani va obrir al centre de Florència el 1932. Després d’una llarga carrera professional en el món del gelato, Idilio Badiani va passar les regnes a Orazio Pomposi i els seus dos fills, Paolo i Patrizio. Paolo Pomposi, conegut com el «geni creatiu del gelato», va conduir el nom Badiani a noves cotes. El 2015, l'emblemàtic gelato italià va fer el seu gran debut a Londres i ara, per fi, a Barcelona.

The creator of Buontalenti

Play video

BUONTALENTI, l’arquitecte de la bellesa

L’arquitecte i geni creatiu del Renaixement, Bernardo Buontalenti, és considerat el creador del gelato. Per tal d’impressionar una delegació espanyola a Florència, va organitzar un banquet extravagant que va acabar amb una obra mestra: una crema gelada a la qual havia afegit una espècia poc comuna i recentment descoberta: el sucre.

Tot i així, va ser Caterina de Mèdici, aleshores reina de França, qui va ajudar a que el gelato assolís la fama internacional que té avui dia. Per enlluernar els seus convidats, feia preparar al seu equip de xefs pastissers el gelato que ella servia al final d’àpats importants. Aquests dignataris estrangers es van emportar la recepta a casa i la van posar de moda per tot Europa.

POMPOSI, l’arquitecte del gust

Pomposi va néixer i créixer al voltant del gelato, ja que el seu pare era un expert gelatiere. Ben aviat, va entendre que podia portar l'art del gelato encara més lluny amb creativitat i recerca. Igual que Buontalenti, ell havia estudiat l'arquitectura del sabor i com realçar les millors qualitats dels ingredients genuïns.

Per commemorar la figura del gran arquitecte florentí, Bernardo Buontalenti, Pomposi va crear un sabor de gelato basat en la seva recepta original del Renaixement. El Buontalenti de Badiani s’ha convertit en un sabor aclamat arreu del món, la qual cosa demostra que la combinació d’un grapat d'ingredients genuïns i la gran mestria del gelat encara són molt apreciats avui en dia.